5+1 érdekes tény a maszturbálásról

5+1 érdekes tény a maszturbálásról

A maszturbáció a leggyakoribb szexuális tevékenység. Ennek ellenére talán erről beszélünk a legkevesebbet. Pedig mindenki csinálja: fiatal, idős, férfi és nő.

A legtöbb ember maszturbál, ennek a gyakorisága nagyban függ az életkortól, az ember nemétől, egészségi állapotától és szexuális szokásaitól. Az eredmények nem túl meglepőek: a férfiak hajlamosabbak maszturbálni, mint a nők. A tinédzserek és egyetemista korúak maszturbálnak leggyakrabban – heti 2-3-szor – és ez életünk során csökken.

Azt hiszem, hogy eddig nem sok újdonságot mondtam, úgyhogy most megosztanék veletek 5+1 tudományos és történelmi érdekességet, amikről valószínűleg még nem hallottatok.

1. Az ókori egyiptomiak tisztelték a maszturbációt.

A legenda szerint Atum isten úgy teremtette a világot, hogy szétsprickolta értékes nedvét az univerzumban. Ezt a tevékenységet minden évben meg kellett ismételni, ha az ember azt akarta, hogy jó termése legyen.

Egy másik szokás szerint a fáraók egyik uralkodói kötelessége volt, hogy a Nílus vizébe maszturbáljanak, hogy az egész évben termékeny legyen. Miket meg nem tesz az ember a népéért…

2. Onán vétke, vagyis bűn a maszturbáció?

A zsidó és keresztény vallásban a maszturbáció kérdésköre Onán történetéhez köthető. Az Ószövetségben Isten megparancsolja Onánnak, hogy vegye feleségül halott testvére özvegyét és támasszon utódot bátyjának. Onán viszont meg akarta örökölni elhunyt testvére vagyonát, ezért az együttlétek után inkább a földre “ontotta magát”. Isten büntetésül megölte Onánt ezen tettéért.

Ezért a vallásos hagyományban ez úgy maradt meg, hogy a tanítások szerint a maszturbáció bűn. Ezt sok szakember vitatja, hiszen ha figyelmesen elolvassuk a történetet, Onán esetében nem önkielégítés, hanem a természetes fogamzásgátlás egyik fajtája, megszakításos közösülés történt.

Az írás a SHE.hu oldalon folytatódik

Időpontot kérek