Szex nincs, csak stressz! – Így öli meg a stressz a libidót…

Szex nincs, csak stressz! – Így öli meg a stressz a libidót…

Ahogy múlik a rózsaszín köd, és jönnek a szürke hétköznapok, egyre kevesebbet beszélünk filmekről, zenéről és vörösborokról. Ám egyre többször kerülnek szóba a számlák, a bevásárlás és a szemét főnök, aki folyton túlóráztat. Vagyis beszivárog a stressz a párkapcsolatba. De ez miért szorítja ki a szexet? Miért oltja ki a lángolást? Ez a dolgok rendje, vagy tehetünk ellene valamit?

A stressz olyan jelenség, amit mindannyian túl jól ismerünk… A fő gond vele az, hogy nemcsak káros, de alattomos és sunyi is!

Kihat életünk minden területére: a munkánkra, a kapcsolatainkra, az egészségünkre és a lelkivilágunkra. És ha ez önmagában nem lenne elég, még a szexuális életünket is tönkreteheti!

Egy kutatás szerint, a férfiak kevésbé tartják vonzónak a stresszes nőket. A kísérlet során a férfiak a nők arcát vonzerő szempontjából osztályozták.

Az eredmény szerint azoknak a nőknek az arcát találták a legszebbnek, akiknél alacsonyabb volt a kortizol – vagyis a stresszhormon – szintje.De ne haragudjunk meg emiatt a férfiakra! Egy másik vizsgálat ugyanis pont ugyanerre az eredményre jutott az ellenkező nemnél is: a nők sem találták vonzónak a stresszes férfiakat.

Vagyis a stressz nemcsak azt a helyzetet nehezíti, hogy minket megkívánjanak, de mi is sokkal kevésbé leszünk nyitottak a szexre!

Hiszen a stressz hatással van érzelmi életünkre, fizikai állóképességünkre és egészségünkre is. Ezek pedig sajnos mind-mind fontos szerepet játszanak a szexben.

Az írás a she.hu oldalon folytatódik.

Időpontot kérek